Въпрос: Майка ми е 71 годишна пенсионерка с хипертонична болест на сърцето но не това ни тревожи толкова , а най – вече множеството липоми пръснати по цялото тяло , причинявайки и нечовешки болки.Въпросът ми е има ли друго лечение на липоми , освен хирургична намеса ??

Липомите са доброкачествени образувания на мастната тъкан. След като се установи, че конкретното образувание е липом, се предценява какво да се предприеме при съответния пациент. Трябва да се предцени местоположението на липома, неговата големина, общото здравословно състояние на пациента, ако липомът нараства може ли да обхване съседни органи и др. По принцип лечението на липомите е единствено хирургично, може да се предприеме изчаквателна позиция при липоми, които нарастват бавно и се намират на места, където няма да попречат на нормалната функция на съседни тъкани и органи. Изчаквателна позиция се предприема и при хора, които са в тежко общо състояния и липомите не застращават функционирането на жизнено важни органи. За сега не са познати лекарствени средства, които лекуват липоми. За допълнителни въпроси съм на разположение.

Видео материали за AHCC

Вашите въпроси

Можете да задавате, използвайки формата "задайте въпрос за ансс". Д-р Петрова и екипът на фирма Шмидт ООД ще отговори на всеки от вас персонално. Въпросите и отговорите ще бъдат публикувани на тази секция, запазвайки вашата анонимност.

fff

Задайте въпрос за AHCC
    captcha