Здравейте.Аз съм на 38 години и от 1999 година имам палмоплантарна пустулоза.Ходила съм толкова години при какви ли не доктори и до ден днешен никой с нищо не ми е помогнал. 5 години бях на дипрофос и други кортикостероидни инжекции ,от които си навредих на кости и т.н.Преди 1 година мисля ,че открих спасение за заболяването си .Спрях кортикостероидите,мазилата и хапчетата и най- хубавото не ходя по лекари.Сега се занимавам с йога ,което е добре за шиповете във врата и интеркосталната невралгия,с която се сдобих след изкарана пневмония.Много ще съм Ви благодарна ако ми дадете съвет как да подсиля имунната си система, защото май всичко идва от там,самата пустулоза срива имунитета.По мое искане преди 1 година си направих ана-скрининг тест и резултата е 1.34 но никой от лекарите,които ме лекуваха не му обърна внимание и не ми е ясно какво точно означава .От всичко ,което съм чела мисля ,че съм точно на границата.Много ще съм Ви благодарна ако ми помогнете.

Здравейте,
Заболяването, което споменавате-палмоплантарна пустулоза все още няма точно установени причини за изявата. Съществуват няколко различни теории, който се предполагат-генетична предизпозиция, тютюнопушене, атоимунна реакция на организма и др. За съжаление науката все още има доста неизвестни по отношение на генезата на заболяването. Една от теориите предполага автоимунна реакция на организма-това означава погрешна реакция на имунната система на организма към собствени структури на тялото. При този тип заболявания не се препоръчва използването на средства, стимулиращи имунната система, защото при всяка стимулация може автоимунната реакция да се засили и това да обостри заболяването както и да отключи други автоимунни заболявания. Не ви препоръчвам използването на имуностимуланти.
Иминологичното изследване на АNA се използва като един от маркерите за диагностика на редица автоимунни заболявания. Техните резултати трябва да се интерпретират заедно с проявата на редица симптоми както и много други изследвания. Само резултатът от изследването на АNA не би могло да даде диагноза.
За допълнителни въпроси съм на разположение.
д-р Петрова

Видео материали за AHCC

Вашите въпроси

Можете да задавате, използвайки формата "задайте въпрос за ансс". Д-р Петрова и екипът на фирма Шмидт ООД ще отговори на всеки от вас персонално. Въпросите и отговорите ще бъдат публикувани на тази секция, запазвайки вашата анонимност.

fff

Задайте въпрос за AHCC
    captcha