Статии от различни специалисти на тема японска хранителна добавка – имуномодулатор AHCC, екстракт от гъбата Шийтаке и нейното положително влияние върху имунната система на човека.

* Интервю с г-н ТАКАШИ ФУДЖИТА – AMINO UP

 Такаши Фуджита работи повече от 10 години в японската биотехнологична компания AMINO UP гр. САПОРО , Япония. В момента неговата позиция е мениджър продажби в Global Strategy Group – дирекция , отговаряща за международните пазари на компанията. Отговорен е за развитието на дистрибуторската мрежа извън Япония . Посещавал е нашата страна , като в качеството си на отговорен представител на AMINO UP оказва методическа помощ на българския партньор на компанията ШМИДТ ООД за развитие на пазара в България.

takashi takashitakashi 1

Компанията Amino Up и продуктът ѝ АНСС са познати в много страни по света. Коя е първата дума, с която бихте описали компанията на човек, който никога не е чувал за нея?
– T.F. : Ще използвам не една , а две думи : Благословени от природата. Amino Up е биотехнологична компания, която произвежда хранителни добавки и функционални хранителни съставки, извлечени от благата които ни предоставя природата. AHCC е нашият изключителен и уникален продукт, който е получен чрез култивиране на  Basidiomycete (лечебни гъби).
Природа и технологии са на пръв поглед противоречащи си понятия, но в Amino Up те са в хармония. Какво е необходимо за да се случи това ?
– T.F.: Необходимо е да се поучим от природата и начина по който тя създава благата , които ние хората взимаме от нея. Тъй като АНСС е функционална храна т.е. храна , която поддържа равновесието между различните системи в организма на човек ние вярваме, че трябва да се осигури нейната безопасност и надеждност . Това е цел , която може да се постигне само при използване на адекватна производствена технология , а именно биотехнология. По този начин продукта АНСС се доближава до своя първоизточник – природата.
Знаем , че всяка компания има своя кауза в която всички вярват . Каква е каузата на Amino Up?
– T.F. : Нашето мото е: „ Изберете живот с даровете на природата. Така светът става по усмихнат „. Ние вярваме ,че в природата има всичко от което се нуждаем за да живеем пълноценно и да бъдем позитивни.
АНСС е сред най-добре проучените хранителни добавки, но изследванията на съставките ѝ продължават и до днес. Означава ли това, че продуктът има още неразкрити възможности?
– T.F.: Бих искал да отбележа ,че AHCC не е лекарство.Това не е създадена веднъж завинаги молекула . Мога да оприлича продукта като жив организъм ,който се развива непрекъснато и ние вярваме, че притежава още е по-голям потенциал и неизвестни възможности. Това се доказва и от изследванията , които разкриват нови области на приложение на АНСС.
Каква е мотивацията на учените и останалите служители в компанията да продължават да усъвършенстват продуктите?
– T.F.: Вероятно усмивката е нашата мотивация.Бихме искали да допринесем да има повече усмивки по лицата на хората . Когато човек се чувства добре здравословно, той лесно намира за какво да се усмихва. Ние мислим ,че така светът става по – добър. От това за нас няма по-силна мотивация да продължим да работим по усъвършенстване на нашите продукти.
В какво се изразява спецификата на пазарна стратегия на Amino Up? Тази стратегия различава ли се за отделните държави? Какво е характерното в стратегията ви за България?
– T.F.: Amino Up изгражда мрежа от дистрибутори по целия свят. Ние имаме представители в много страни , които вършат професионално своята работа и притежават отлични познания за продукта АНСС. Ние се стремим да повишаваме непрекъснато техните познания чрез ежегодни срещи с лекари и учени , занимаващи се с развитие на нови области на приложение на тази хранителна добавка. В България пазарът все още не е достатъчно развит и ние съсредоточаваме своята дейност и тази на нашите партньори от ШМИДТ ООД върху популяризирането на АНСС сред все повече лекари , които използват неговите свойства в своята лечебна практика.

Метода за производство на АНСС е уникален . Можете ли да ни разкриете малко повече за него?
– T.F.: Производството на АНСС се състои в култивирането в големи резервоари за определен период от време на  специално селектирани лечебни гъби. Въпреки, че до сега изглеждаше трудно постижима подобна култивация , това е постигнато чрез осъществяването на този процес при специални условия в асептично поддържани съоръжения. Цялата тази технология е защитена с международен патент върху този процес.
Централата на Amino Up в японския град Сапоро се нарича „Екобилдинг“. Какво означава това? Доколко грижата за околната среда е фактор в пазарната стратегия на компанията?
-T.F.: През септември 2011 г., ние с гордост въведохме нашите нови съоръжения, които са едни от водещите в страната примери за „Екологични сгради“. Тези сгради са проектирани да насърчат опазването на екосистемите, намаляване на емисиите на CO2, намаляване консумацията на енергия с деблокирането на естествените енергоизточници . Това се изразява в :
• S-класация от CASBEE Sapporo ( система за класифициране на екологични офис системи)
• Над 50% намаляване на емисиите на CO2 , отделяни в атмосферата
• Опазване на биологичното разнообразие
• Заедно с това два пъти увеличихме производството на AHCC
• четири пъти увеличихме производството на Oligonol ( продукт на базата на плода ЛИЧИ , който предстои да се появи на българския пазар през 2016 година)
Това е и израз на нашата политика определена като „Съвместно съществуване с природата“.

АНСС може да се приема както от болни така и от здрави хора . Как този продукт помага за укрепване на човешкия организъм?
– T.F.: В последно време в научните среди се появи една да я наречем „радикална” идея. Учените установиха вероятна връзка между микроорганизмите и хроничните заболявания, за които преди не се е вярвяло, че са причинени от инфекции. Всъщност изследователите направиха връзка между микроорганизмите и атеросклерозата, ревматоидния артрит, поликистозните яйчници, някои форми на рак, дуоденалната язва, диабета, сърдечните заболявания, болестта на Алцхаймер, различни психични разстройства и други. Следователно концепцията за засилване и поддържане на имунната система с функционални хранителни добавки ( като АНСС) е напълно уместна и логично обусловена , тъй като изследванията показват, че АНСС има способността да засили, повиши и подобри отговора на имунната система към елементи, които може да навредят на организма. И тук не става дума само за подкрепа на вече увреден организъм , а също така и като отлична форма за превенция и укрепване на имунитета при здрави хора . Силата на имунната система е ключът във вратата към физическото и умственото здраве.
Българите са малко консервативни, когато става дума за нови методи за укрепване на организма. Как бихте ги убедили да използват продукта?
-T.F. : Здравната култура на човек е все по-определящ фактор при провеждане на определен тип лечение . Повишаването на тази култура е тенденция насочена към недалечното бъдеще. Все повече хора се стремят да контролират ежедневно факторите , влияещи на здравето и кондицията им. АНСС е продукт с огромна база от клинични практики и изследвания , базирани на научното познание. Това е важно условие , което дава сигурност и увереност на хората , прилагащи продукта за укрепване на своето здраве или борещи се с коварните болести на съвремието ни.

Видео материали за AHCC

Вашите въпроси

Можете да задавате, използвайки формата "задайте въпрос за ансс". Д-р Петрова и екипът на фирма Шмидт ООД ще отговори на всеки от вас персонално. Въпросите и отговорите ще бъдат публикувани на тази секция, запазвайки вашата анонимност.

fff

Задайте въпрос за AHCC
    captcha