Статии от различни специалисти на тема японска хранителна добавка – имуномодулатор AHCC, екстракт от гъбата Шийтаке и нейното положително влияние върху имунната система на човека.

*Интервю с г-н Шотаро Кудо , представител на Amino Up по време на посещението му в България

AMINO -19 wwwШотаро Кудо, представител на японската компания Amino Up: “ AHCC е мощен стимулатор на имунната система който отключва защитните сили на човешкия организъм и подкрепя ефективното му противодействие на редица тежки заболявания.”

Откритието на японските учени , направено през 1987 г. се състои в уникалния метод за производство на екстракт от лечебната гъба шийтаке , позната и използвана при лечението на различни заболявания от векове . Продуктът на биотехнологичната компания Amino Up е с търговско наименование АНСС (Активен Хемицелулозен Комплекс) и се произвежда единствено в завода на компанията в гр. Сапоро, Япония.
АНСС се предлага на българския пазар чрез фирма ШМИДТ ООД , специализирана във внос и дистрибуция на хранителни добавки. Наскоро в София се състоя работна среща между представители на двете компании на която беше представен японския опит в приложението на АНСС в борбата с тежките заболявания на човешкия организъм , които на първо място са онкологичните заболявания и такива свързани с отслабване на имунната система. Г-н Шотаро Кудо , представител на Amino Up беше любезен да отговори на няколко въпроса , засягащи приложението на продукта АНСС като съпътстващо средство при лечението на заболявания , изискващи мобилизацията на имунната ни система .

–  Г-н Шотаро , гъбите шийтаке са познати и използвани у нас. Кое е уникалното на продукта АНСС, разработен и произвеждан от Вашата компания?

АНСС е екстракт , получен при използването на специална , патентована формула , свързана с биотехнологичен процес на култивиране и преработка на  гъбата шийтаке в среда от фибри на кафяв ориз. Интересното е , че процесът започва на клетъчно ниво и се стига за 45 дни до 15 тонни контейнери с биотехнологична маса . От нея след съответните процеси се получава чист екстракт , който се влага в капсули. Ние в Amino Up проследяваме процеса във всичките му етапи и това ни дава основание да гарантираме чистотата и качеството на нашия продукт.

С какво може да се обясни големия интерес към АНСС в последно време в европейските страни?

Учени в много страни по света доказаха , че имунната система има голямо значение за запазване на здравословното равновесие в организма. Всяко нарушаване на това равновесие е свързано с различни заболявания и има тежки последствия за здравето . Все повече хора разбират необходимостта да се грижат за имунната си система като по този начин се доближават до своите разбирания за здравословен начин на живот. AHCC е мощен стимулатор на имунната система който отключва защитните сили на човешкия организъм и подкрепя ефективното му противодействие на редица тежки заболявания. Много добри резултати са получени при включване на препарата като съпътстващо средство при прилагане на химоитерапията като метод при лечението на онкоболни. Благоприятното повлияване върху страничните ефекти , прояващи се при този метод на лечение ( косопад , безапетитие , загуба на тегло и др. ) е вече доказано в редица медицински проучвания.

– Как АНСС влияе върху имунната система при човека и с какво е по-различен от другите имуностимулатори?

Механизма на влияние върху имунната система може да бъде различен в зависимост от посоката на действие ,заложена в състава на различните имуностимулатори. Не бих искал да сравнявам положителните и отрицателните страни на различните имуностимулатори , съществуващи на пазара. Този подход не е присъщ на компанията Amino Up. Мога да кажа само , че механизмът на действие на АНСС е определено свързан с увеличаване броя на Т-клетките ,НК – клетките , макрофагите и другите „ оръжия” на имунната система. Това което мисля ,че е специфичното за АНСС е уникалната технология , позволяваща драстичното намаление размерите на молекулите на активното вещество , което води до повишаване в пъти на ефективното му усвояване от организма.

Какви са новините около приложението на АНСС ? До нас достигна информация за приложение на АНСС при лечението на човешки папиломен вирус (HPV) , какво може да ни кажете по този въпрос?

Интересът към HPV е голям . Това е една от най-честите инфекции , предавани по полов път. HPV е съставен от множество щамове. От група учени от Университета в Тексас е установено , че АНСС има положително влияние върху някои от тези щамове. При откриването навреме на проблеми , свързани с HPV и провеждане на съответното лечение с включването и на АНСС като допълващ терапията препарат  , биха могли да бъдат избегнати бъдещи по-сериозни усложнения ,сред които и рака на маточната шийка. Тук трябва да се посочат като най-важни елементи превенцията , подходящата имунизация и здравната култура на хората .

– Способността на АНСС активно да укрепва имунитета , означава ли , че е подходящ и за здрави хора ?

Особеното при хората , които считат себе си за здрави е поставяне извън тяхното внимание на въпроса какво трябва да се направи за поддържане в оптимална степен способността на имунната им система за противодействие на непрекъснатите „ атаки” на които е подложена тя при съвременния начин на живот. Това е на първо място стреса , замърсената околна среда , различните вирусни инфекции и др. В това отношение профилактичния прием на АНСС е средство , което в Япония е едно от основните за подкрепа на имунната система . Много добри резултати са получени при приложението му в превенцията срещу грип. В САЩ например продуктът се използва масово при грипни епидемии.

– В България гъбите шийтаке се свързват най-вече с онкологичните заболявания. Как се използва АНСС в тези случаи?

Както вече споменах АНСС има благоприятно въздействие върху страничните ефекти , проявяващи се при химио- и лъчетерапията. Разбира се с това не се ограничава неговия ефект ,свързан с приложението му като допълваща конвенционалната терапия при онкологичните заболявания. Тук е важно да подчертаем ,че АНСС не може да замести традиционната медицина. Но трябва да се знае , че при онкологичните заболявания е важна всяка подкрепа на имунната ни система ,която е силно разклатена при терапията. В това отношение АНСС помага за стимулиране на възпроизводството на онези клетки , които имат основна роля в борбата срещу раковите образувания в организма. В множество научни публикации се представят и описват случаи на много добри резултати получени при включване на АНСС като съпътсваща терапия при различните типове онкологични заболявания .

– Разкажете ни нещо повече за компанията Amino Up и за хората , които работят там?

В компанията работят предимно високообразовани , млади хора с амбицията да търсят , откриват и разработват все по-нови продукти , съществуващи в природата около нас , които да помагат на хората в стремежа им да се грижат за своето здраве. Разбирането ни за работата която вършим е като мисия , която всеки от нас носи в сърцето си. Разбира се ние се стремим да мислим грижливо и за околната среда , защото това е източника на нашите успехи. В това отношение сградата на компанията в Сапоро е пример за съвременно отношение към природата и не случайно се нарича „ Екобилдинг”. При нейния строеж са заложени най-високите екологични норми , познати в строителството до сега.

– Защо компания като Вашата , която един от лидерите в биотехнологичното производство се е насочила към българския пазар , който е твърде малък и предполага ограничени печалби?

Това е въпрос , който не си задаваме по този начин. За нас няма големи и малки пазари . За компанията ни е важно да помага на всички хора , които имат здравословни проблеми. Когато намерим подходящия партньор , който споделя нашите възгледи и стратегия ние сме готови да работим заедно.

Видео материали за AHCC

Вашите въпроси

Можете да задавате, използвайки формата "задайте въпрос за ансс". Д-р Петрова и екипът на фирма Шмидт ООД ще отговори на всеки от вас персонално. Въпросите и отговорите ще бъдат публикувани на тази секция, запазвайки вашата анонимност.

fff

Задайте въпрос за AHCC
    captcha