Моля ви за съвет.Съпругът ми е е болен от рак на простата с метастази в костите .След хормонално лечение ПСА спадна до 0.1.При сцинтеграфията се отбелязва връщане на местататичния процес.Чувства се добре,но в момента ПСА се качи до 240 а той не чувства нищо да му е зле.Посъветвайте ни може ли да взема АНСС за спадане на ПСА.Благодаря ви предварително за помощта и за съветите които ще ни дадете.

Здравейте,
Препаратът АНСС може да се приема от пациенти с карцином на простата. Целта на терапията е да се подпомогне общото състояние на пациента и имунната система в борбата със заболяването. Приема се и с цел намаляване на страничните ефекти от химиотерапия или лъчетерапия. От въпроса ви не става ясно към момента провеждате ли някакво лечение-хормонотерапия или терапия във връзка с метастазите. Стойностите на простато специфичния антиген се повишават както при карцином на простатата така също и при увеличаване на обема на простата и при наличие на уринарна инфекция-т.е ПСА е маркер за наличие на заболяване, а също така и за проследяване на ефекта от евентуална терапия( във вашия случай хормонотерапия), но не е маркер за излекуване от карцином на простата.
Съпругът Ви може да приема АНСС с цел подпомагане на общото състояние и имуната му система в борбата с заболяването. АНСС няма конкретен ефект по отношение понижаване стойностите на ПСА. Препоръчва се АНСС да се приема по 5 капсули дневно(1,5 грама), по време на химиотерапия или лъчетерапия дозата може да се увеличи на 10 капсули дневно(3 грама). Добре е да обсъдите продължаване на хормонотерапията и терапия във връзка с наличните метастази с онколога и уролога, които проследяват заболяването.
За допълнителни въпроси съм на ваше разположение.
д-р Петрова

Видео материали за AHCC

Вашите въпроси

Можете да задавате, използвайки формата "задайте въпрос за ансс". Д-р Петрова и екипът на фирма Шмидт ООД ще отговори на всеки от вас персонално. Въпросите и отговорите ще бъдат публикувани на тази секция, запазвайки вашата анонимност.

fff

Задайте въпрос за AHCC
    captcha