На майка ми и предстои стартиране на лъче и химио терапия. Можете ли да ми дадете съвет има ли някакви лекарства / добавки / хапчета, които могат да улеснят и помогнат при страничните процеси при лъчетерапията.

Съществуват различни видове хранителни добавки, които по различни механизми подпомагат общото състояние на пациентите по време на лъчетерапия- за съжаление тъй като става въпрос за хранителни добавки, при някой от тях няма конкретни данни за ефектите им. Например хранителна добавка, за която бихте могли да се информирате по-подробно и с клинични наблюдения е АНСС( подробна информация за нея може да намерите на сайта www.imunoterapia-ahcc.com). Произвежда се в Япония, препоръчва се при лъчетерапия и химиотерапия с цел подпомагане на имунната система в борбата с онкологично заболяване, както и да се подпомогне общото състояние на организма, също така се съобщава за намаляване страничните ефекти от химиотерапия или лъчетерапия като-гадене, повръщане, косопад, обща отпадналост и др. Препоръчва се по време на химиотерапия или лъчетерапия да се приема по 3 грама дневно( 2 пъти по 5 капсули), след приключване на химиотерапията или лъчетерапията дозата може да се намали на 1,5 грама дневно( 5 капсули). По време на лъчетерапия се използват и лекарствени средства, които облекчават оплакванията при пациентите. Добре е да обсъдите евентуалното им приложение с лъчетерапевта, който ще следи лечението, защото той познава пациентката, заболяването и евентуални допълнителни заболявания, които трябва да се съобразят при приемането на тези лекарства. За допълнителни въпроси съм на ваше разположение.
д-р Петрова

Видео материали за AHCC

Вашите въпроси

Можете да задавате, използвайки формата "задайте въпрос за ансс". Д-р Петрова и екипът на фирма Шмидт ООД ще отговори на всеки от вас персонално. Въпросите и отговорите ще бъдат публикувани на тази секция, запазвайки вашата анонимност.

fff

Задайте въпрос за AHCC
    captcha