Статии от различни специалисти на тема японска хранителна добавка – имуномодулатор AHCC, екстракт от гъбата Шийтаке и нейното положително влияние върху имунната система на човека.

*Интервю на г-н Такаши Фуджита – директор стратегически проучвания в Amino Up Chemical

1 . Какви нови продукти са разработени в Amino Up Chemical ?
→ Нашите нови продукти са Oligonol и ЕTAS . Oligonol е анти -оксидант , произвеждан  на базата на полифенол , извлечен от плода Личи ( Litchi Chinensis ) .С първaта по рода си технология в света  ние конвертираме в ниско молекулно тегло полифенола и така правим продукта многократно по-ефективен . Другият   продукт  ЕТАS е получен от екстракт от Asparagus , като въздействието  му се изразява в анти-стрес ефект , подобрява параметрите на съня , подпомага възтановяването на организма и т.н.

2 . В кои европейски страни имат партньори Amino Up Chemical ?
→ Досега имаме преки или опосредствени контакти с фирми от България , Франция, Великобритания , Белгия , Испания , Германия, Италия, Финландия , Дания, Чехия , Полша , Хърватска , Словения и  Русия  .

3 . От кога датира  традицията в Япония  да се използват лечебните свойства на гъбите в медицината ? Кажете ни нещо за древните методи на лечение с помощта на гъбата шийтаке .
→ Лечебните гъби са  известни  в билковата  медицина още от древността. По време на династията Минг (14 век) лечебните гъби вече са били използвани за постигане на терапевтичен ефект при различни интервенции изискващи функционалното подобрение на организма  и стимулиране на имунната система .

4 . Използва ли  се продукта AHCC за здравна превенция в Япония? Какви дози се използват в този случай ?
→ Като цяло ние препоръчваме 1 грам дневно (3 капсули)   за укрепване  на здравето и профилактика .

5 . Кажете ни най-важните изводи  в клиничните наблюдения на пациенти, приемащи продукта  AHCC ?
→ Един от най-важните изводи в тези проучвания е свързан с  подобряване на качеството на живот ( QOL ) . Освен това при пациентите с рак , приемащи AHCC определено се наблюдава намаляване на страничните ефекти от химиотерапията .

6 . Какви нови продукти ще предложи Amino Up Chemical на българските си потребители?
Както вече имах възможността да спомена това са Oligonol и ETAS . Важно е да се отбележи , че това ще бъде факт едва след като тези продукти преминат съответните процедури по регистрация ,  предписвани от европейското законодателство в тази област.

7 . Това е първото ви посещение в България. Какви са впечатленията ви от нашата страна?
→ На първо място аз почувствах, че това е красива страна с богато историческо минало.
Видях  много сгради носители на история , които предизвикаха у мен особено и в известен смисъл тържествено настроение.Очарован съм и от традиционното българско гостоприемство с което се срещах на всяка крачка. Проблем за мен бяха единствено огромните за моето разбиране порции , сервирани в ресторантите с които трудно се справях! България остави в мен чудесен спомен и надявам се отново да посетя Вашата красива страна.

 

 

Видео материали за AHCC

Вашите въпроси

Можете да задавате, използвайки формата "задайте въпрос за ансс". Д-р Петрова и екипът на фирма Шмидт ООД ще отговори на всеки от вас персонално. Въпросите и отговорите ще бъдат публикувани на тази секция, запазвайки вашата анонимност.

fff

Задайте въпрос за AHCC
    captcha