АНСС се произвежда в Япония по специална технология от иновативната високотехнологична компания Amino Up. Към настоящия момент по данни на производителя продуктът се използва в над 700 клиники по света като средство за подпомагане на имунната система и общото състояние на организма при различни заболявания, свързани с нарушаване функцията на имунната система.

АНСС е най-добре проучената и прилагана  хранителна добавка в Япония , САЩ и много  страни в Азия. Оригиналният продукт на AMINO UP  е вече и на българския пазар.

Японското откритие AHCC е направено през 1987 год. във факултета по фармация на Токийския университет  и е разработено от изследователите на високотехнологичната японска компания Amino  Up.Co.Ltd. Оттогава до днес AHCC е изключително добре проучен. Обект е на многобройни научни изследвания в редица водещи университети и болници по света. Резултатите от тези проучвания са намерили място в едни от най-престижните медицински списания и сайтове.

Едни от най-честите заболявания , свързани с нарушаване функцията на имунната система са онкологичните заболявания, диабет, хепатит, автоимунните заболявания, инфекция с различни вируси като например HPV и други.

При различни онкологични заболявания се нарушава и функцията на имунната система. АНСС може да се използва като съпътстващо средство   (успоредно)   с конвенционалната химиотерапия, лъчетерапия и др. при пациенти с различни онкологични заболявания с цел подпомагане на функцията на имунната система в борбата със заболяването.

Най-честите странични ефекти при провеждане на химоитерапия или лъчетерапия са :  гадене, повръщане, косопад, безапетитие и обща отпадналост. Те често се понасят трудно от пациентите. От направените клинични наблюдения се установява, че АНСС би могъл да спомогне за облекчаване на тези оплаквания.

ПРИЕМАНЕТО НА АНСС ПО ВРЕМЕ НА ХИМИОТЕРАПИЯ :

  • Подпомага  поддържането в оптимални граници броя на белите кръвни клетки
  • Подпомага функциите на черния дроб , свързани с детоксикацията на организма
  • Спомага при облекчаването на страничните ефекти на химиотерапията като гадене, повръщане , косопад и др.
  • Спомага  при подобряването на  апетита
  • Няма установени странични ефекти
  • Може да доведе до подобряване качеството на живот

 

AHCC може да се използва успоредно с конвенционалната терапия при пациенти с рак ,HPV , автоимунни заболявания и др.

 

AHCC е екстракт, получен след култивиране и преработване при специални условия на  японската гъба, наречена Shiitake. Процесът на култивиране се осъществява в специални контейнери в продължение на 45 дни в екстракт от фибрите на кафяв ориз. АНСС е резултат на патентован процес на култивиране, ензимно дезинтегриране, стерилизиране, концентрация и студено изсушаване.

AHCC е монозахарид със сладникав вкус. Основновна съставка на AHCC е ацетилираният α-глюкан. Молекулната маса на α-глюкана е около 5000 далтона. За сравнение екстрактите от редица други лечебни гъби( например β-глюкан) имат 7-8 пъти по-голяма молекулна маса. Благодарение на ниската си молекулна маса α-глюкана се усвоява много добре от клетките на имунната система, тъй като много по-лесно преминава през клетъчните мембрани и бързо се усвоявя и преработва от различните структури на клетката.

 

Препоръчва се AHCC да се приема и от здрави хора с цел поддържане  на имунната система и профилактика .

 

Как да се приема АНСС?

Многобройните научни изследвания върху влиянието на АНСС при пациенти с рак,  HPV, хепатит, диабет и др. са провеждани при приемането на 1-3g дневно ( 3-10 капсули).

 По време на многобройните проучвания на AHCC не са установени неблогоприятни странични ефекти при пациентите, приемащи продукта.