Статии от различни специалисти на тема японска хранителна добавка – имуномодулатор AHCC, екстракт от гъбата Шийтаке и нейното положително влияние върху имунната система на човека.

*DAN KENNER, Ph.D. L.Ac. – писател и консултант по алтернативно здравеопазване.

Въведение на книгата на Дан Кенер

„AHCC: Active Hexose Correlated Compound“

WOODLAND PUBLISHING , USA , www.woodlandpublishing.com

„Обикновено хората се отнасят скептично към непремерените хвалби по адрес на едни или други нетрадиционни методи за врачуване или лекуващи средства. Преобладава мнението , че в традиционната медицинска практика ,методоалогията на лечението като правило се основава на специфичното заболяване и съответните медицински прийоми или средства , насочени за борба с даденото конкретно заболяване.Предизвиква огромно удивление факта , че такова популярно лекарство като аспирина , например, известно със своето болкоуспокояващо действие , притежава и други лечебни свойства , а именно способност да разрежда кръвта и по този начин да предпази сърцето от натоварване. Действително в наше време с появата на огромно количество хранителни добавки , активно пропагандирани в литературата и рекламиране на лечебните им свойства, стана сложно да разграничим истинското от измислиците.
Хранителната добавка АНСС – препарата за който става дума ,японски инградиент , получил наименованието „ суперхрана” е засклужил всеобщо признание както в света на медицината така и сред хората които го използват. По своята същност в Япония АНСС се счита фактически един от основните препарати приемани при противораковата химиотерапия и неговата популярност бързо се разпространява и в други страни благодарение и на множеството научни изследвания за функционалността на АНСС. В сегашно време АНСС широко се използва в повече от 700 болници в Япония и се изучава в 15 японски медицински колежа и университети. Освен в Япония редица университети в САЩ , Китай,Корея и Тайланд също провеждат изследвания с АНСС.
Специалисти в областта на здравеопазването препоръчват използването на АНСС при лечение на ракови заболявяния, СПИН , хепатит , диабет , хипертония , заболяване на имунната сестема и много други .Широкия кръг на приложение на АНСС принуждава много лекари и изследователи да погледнат по друг начин на редица хронични и дори смъртоносни заболявания. Възможно е ракът на белите дробове да се счита не просто болест на белите дробове , а хепатитът – не просто болест на черния дроб. И двете болести , очевидно следват да се отнесат към категорията на болести на имунната система. Дисфункцията т.е. влошаване на имунитета може да бъде причина за много разтройства , свързани със стареенето на организма и влошаване на здравето , въпреки че ние вече добре сме изучили всяка от тези болести по отделно.
Изхождайки от този нов възглед по отношение природата и произхода на болестта , може да се каже , че левкоцитите в имунната система се нуждаят от АНСС така както кръвта се нуждае от желязо , костите от калций , а нервната система от фосфор. Този непосредсвен източник на захранване на левкоцитите се явява и една от причините поради която АНСС е получил наименованието „суперхрана”. Друга причина може да бъде и факта , че АНСС се възприема и усвоява лесно благодарение и на неговата ниска молекулна маса.
Едно е несъмнено : АНСС се явява уникална хранителна добавка , имаща универсално приложение не само при лечение на болестта но и при поддържане на здравето в оптимална форма.

ЯПОНСКИТЕ ЛЕЧЕБНИ ТРАДИЦИИ

Някога буркана със саламурата се е явявала неразривна част от традиционната японка кухня.Това е бил начин за съхранение на зеленчуците до изобретяване на хладилника – пресните зеленчуци се поставят в буркана заедно с оризови трици и морска сол и след това се съхраняват няколко дни и даже седмици , така както немската домакиня съхранява зелето през зимата във вид на саламурена зеленчукова салата , т.е. кисело зеле.Поставянето в саламура не само позволява да се съхрани реколтата от зеленчуци , получени през лятото за зимна употреба , но също така способства за увеличаване на хранителната им стойност в резултата на ферментацията . При ферментацията се получава увеличаване в саламурата на полезните микроби и ензими , подобряващи усвояването на храната и повишаващи ефективността на хранителните продукти.
Японците не само са съхранявали зеленчуците в съответствие с тази традиция но и са произвеждали лекарства с използване на този процес.Гъбите шитаки , например, се считат за лечебни гъби използвани в храната.Редките гъби , такива като гъбите рейши особено са се ценили заради техните лечебни свойства. Съхранението на подобни гъби заподдържане на здравето и дълголетието се явяват неотменима част от японската медицинска традиция. Даже и в днешно време , когато странат е модернизирана, японците се явяват най-активните потребители на билки и хранителни добавки на глава от населението в света и от край време се славят със своето дълголетие. Сред цялото множество от билки и хранителни добавки , употребявани в Япония се откроява едно с това , че то е най-добре изучено , притежава голяма лечебна сила и е най-популярно – това е така наречената „суперхрана” АНСС.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА АНСС ?
АНСС с неговия сладникав вкус се представлява монозахарид , произведеен от мицела на японски лечебни гъби , разтежа на които се осъществява в среда от оризови трици. Орозовите трици също така са известни със своите антивирусни и имуно-поддържащи свойства. АНСС е разработен от д-р Тошихико Окамото през 1987 г във факултета по фармация на Токийския университет , благодарение на съвместните усилия и на Amino Up Chemical Co. Ltd
АНСС се екстрахира от влакната на мицела на гъби , развили се в контейнер чрез предварителна култивация. След това в продължение на 45 дни продължава нарастване на популацията на гъбите вече в основния резервоар където протича култивацията им .АНСС се произвежда по патентована технология на култивацията , подлага се на разлагане по чрез ферментация , стерилизация , концентрация и студено сушене. От всичките си компоненти АНСС се отличава със съдържанието на ацетилиран Алфа-глюкан , известен със своето положително въздействие на имунната система.
Едно от преимуществата на технологията на ферментация се явява това , че тя раздробява ингредиентите на по- екстрагируеми форми , които лесно се интегрират в организма. АНСС има молекулярна маса само 5000 далтона , като в същото време молякулярната маса на болшинството извлеци от гъби са от порядъка на няколкостотин хиляди далтона.Ниската молекулярна маса повишава ефективността на ингредиента , доколкото той по-лесно захранва организма , усвоява се в по-голяма степен и не се изхвърля навън. Ниската молекулярна маса също така означава , че полезните инградиенти , съдържаши се в АНСС , могат да се асимилират бързо от левкоцитите и по такъв начин усилват имунитета , което способства за разпадането на туморите и повишава защитните свойства на организма.
Самата абревиатура АНСС означава „ активно вещество, свързано с хексозата”. Препарата АНСС първоначално е бил разработен в края на 80-те години на 20 век в качеството си на натурален инградиент за регулиране на хипертонията. Учените обаче веднага са открили в него множество полезни свойства за укрепване на имунната система. АНСС се използва за лечение на най-смъртоносните за човечеството болести като рак , сърдечно-съдови заболявания , хепатит , и СПИН . Материали за АНСС също така намират своето място в публицистиката, за него се пише в стотици популярни статии в различни вестници и списания но в същото време на този препарат се отделя внимание и в научно-изследователската литература. АНСС се явява тема на няколко известни книги в Япония , като например „Свидетелства на 11 лекари –онколози: Защо АНСС е ефективен?” с автор Гендай Шорин , Токио 1999 , „Мониторинг на имунитета против ракови заболявания” с автор К.Уно , Метамор Шупан, Токио 2000 г .
Съществуват също така множество съобщения за излекуване или подобрение на състоянието при други заболявания, в това число при незарастващи рани , язви на стомаха , при заболяване на венците , хронична умора, борба с паразитите , множествена склероза и други болести , свързани с автоимунитета.
УНИВЕРСАЛНОСТ НА ПРИЛОЖЕНИЕТО НА АНСС.
Защо АНСС притежава толкова универсални свойства?
Възможно ли е да се справиме с многото проблеми на здравето с помощта само на един препарат ? Може да се отговори двояко на този въпрос. Част от отговора е основан на факта , че АНСС далеч не е обикновено лечебно средство.
Бидейки „суперхрана” , АНСС укрепва човешкия организъм на най-ниското ниво – на ниво имунитет. Другата част от отговора е основана на нашето разбиране относно болестите. Базирайки се на нашето определение на „болест” , ние често обръщаме внимание само на онези органи в които се проявяват симптомите на болестта или е настъпило увреждане на органа. Например при откриване на проблеми с кръвообращението ние се заемаме с изследване и лечение на сърцето или артериите в търсене на потенциалното им увреждане. А при откриване на рак на белите дробове , ние изследваме белите дробове , при рак на простатата се съсредоточаваме в лечението на простатата, при хепатита, обръщаме внимание на черния дроб и т.н. И съвсем отскоро в медицинската наука започнаха да разглеждат въпроса за това , че отделните проблеми със здравето се явяват болест на системата като цяло, а не се ограничава с неговите съставни части. Именно имунната система играе определяща роля в състоянието на здравето на целият човешки организъм , доколкото работата на имунната система въздейства върху него като цяло , влияейки както на всеки орган по отделно така и на системата от органи в цялост.
Онколога и учен – изследовател на раковите заболявания Кацуаки Уно , доктор на медицинските науки , привърженик на използването на АНСС за лечение на рака , казва следното: „ Отделните ракови клетки несъмнено се явяват следствие на анормални гени. Но за да се случи така ,че тези ракови клетки да се превърнат в тумори е необходимо наличието на „условия на заболяването” , т.е. в крайна сметка „спадане” силата на действие на имунитета. С други думи рака се явява следствие на анормалния имунитет , слагащ началото на болестта – това е болест на имунитета. От тази гледна точка произтича и съответен извод. В днешно време много учени са достигнали до извода , че анормалния имунитет играе ключова роля в засилване на „ болестния стил на живот” , т.е. в създаването на условия при които нормалната система на работа на организма е обречена.Нпример атеросклерозата и високото кръвно налягане дава начало на заболяване на мозъчните клетки , в резултат на засилване на съдовото налягане , сърдечно-съдови заболявания , диабет и други нарушения на здравето на организма като цялост.
Д-р Уно обяснява , че способността на имунната система да се избавя от анормалните клетки може да бъде отслабена и в този случай тези клетки се , например раковите , може да се акумулират в тъканите. Проблема СПИН застави учените да обърнат особено внимание на работата на имунната система. На практика СПИН се яви като първата болест ,която беше разглеждана като заболяване на имунната система. Сега вече е известно че наличието на ХИВ само по себе си не може да предизвика СПИН. Само при отслабване на имунната система ХИВ се развива в заболяване , което поразява целият организъм.“

Dan Kenner, Ph.D., LAc.

Видео материали за AHCC

Вашите въпроси

Можете да задавате, използвайки формата "задайте въпрос за ансс". Д-р Петрова и екипът на фирма Шмидт ООД ще отговори на всеки от вас персонално. Въпросите и отговорите ще бъдат публикувани на тази секция, запазвайки вашата анонимност.

fff

Задайте въпрос за AHCC
    captcha